Mange nettsteder ber om å få vite hvor du befinner deg ved å sende en forespørsel om tilgang til geolokalisering. For å beskytte personvernet ditt kan du deaktivere deling av geolokasjon i nettleseren.
Gå til …
Google Chrome
Mozilla Firefox
Microsoft Edge
Safari
Opera
Brave
Google Chrome
- Åpne Chrome, klikk på menyikonet med tre prikker øverst til høyre og velg Settings (Innstillinger).

- Klikk på Privacy and security (Personvern og sikkerhet) i sidefeltet til venstre, og deretter på Site settings (Nettstedsinnstillinger).

- Under Permissions (Tillatelser) klikker du på Location (Posisjon).

- Under Default behavior (Standardatferd) velger du Don’t allow sites to see your location (Ikke la nettsteder se posisjonen din).

Tilgang til geolokasjon for Chrome administreres i iOS-innstillingene på enheten din.
Mozilla Firefox
- Åpne Firefox og klikk på menyikonet med tre horisontale streker
øverst til høyre.

- Velg Settings (Innstillinger).

- Klikk på Privacy & Security (Personvern og sikkerhet) i sidefeltet til venstre. Bla deretter ned til Permissions (Tillatelser) og klikk på Location (Plassering).

- Merk av for Block new requests asking to access your location (Blokker nye forespørsler som ber om tilgang til plasseringen din) og klikk på Save Changes (Lagre endringer).

Firefox for iOS har ingen innstilling for å deaktivere deling av geolokalisering direkte i appen. Hvis du vil hindre Firefox i å få tilgang til geolokasjonen din, må du endre tillatelsen i innstillingene på enheten:
Microsoft Edge
- Åpne Edge og klikk på menyikonet med tre prikker øverst til høyre.

- Velg Settings (Innstillinger).

- Klikk på Privacy, search, and services (Personvern, søk og tjenester) og deretter Site permissions (Nettstedstillatelser).

- Klikk på All permissions (Alle tillatelser).

- Klikk på Location (Plassering).

- Slå av Ask before accessing (recommended) (Spør før tilgang (anbefalt)).

På Android
- Åpne Edge-appen og trykk på menyikonet med tre horisontale streker
nederst til høyre.

- Trykk på Settings (Innstillinger).

- Bla nedover og trykk på Site settings (Nettstedsinnstillinger) og deretter Site permissions (Nettstedstillatelser).

- Trykk på Location (Plassering).

- Velg Don’t allow sites to see your location (Ikke la nettsteder se posisjonen din).

Safari
- Åpne Safari.
- I menylinjen klikker du på Safari > Settings (Innstillinger).

- Klikk på fanen Websites (Nettsteder). I venstre sidefelt klikker du på Location (Posisjon). Ved siden av When visiting other websites (Ved besøk på andre nettsteder) velger du Deny (Avslå).

For å trekke tilbake geolokasjonstillatelse for nettsteder du tidligere har gitt tilgang, velger du nettstedet i listen og deretter Avslå i nedtrekksmenyen.
Opera
- Åpne Opera og klikk på menyikonet med tre prikker nederst til venstre i sidefeltet.

- Klikk på Settings (Innstillinger).

- I sidefeltet til venstre klikker du på Privacy & security (Personvern og sikkerhet) og deretter Site Settings (Nettstedsinnstillinger).

- Under Permissions (Tillatelser) klikker du på Location (Lokasjon).

- Under Default behavior (Standardatferd) velger du Don’t allow sites to see your location (Ikke la nettsteder se posisjonen din).

- Trykk på profilikonet nederst til høyre i Opera-appen.

- Trykk på tannhjulikonet.

- Bla ned og trykk på Privacy & security (Personvern og sikkerhet) og deretter Site settings (Nettstedsinnstillinger).

- Trykk på Location (Lokasjon).

- Trykk på Location (Lokasjon) igjen og velg Denied (Avslått).

Brave
- Åpne Brave, klikk på menyikonet med tre horisontale streker
øverst til høyre og velg Settings (Innstillinger).

- Klikk på Privacy and security (Personvern og sikkerhet) i sidefeltet til venstre, og deretter på Site and Shields Settings (Nettsteds- og Shields-innstillinger).

- Under Permissions (Tillatelser) klikker du på Location (Lokasjon).

- Under Default behavior (Standardatferd) velger du Don’t allow sites to see your location (Ikke la nettsteder se posisjonen din).

- Trykk på menyikonet med tre prikker i Brave-appen.

- Trykk på Settings (Innstillinger).

- Under General (Generelt) trykker du på Site settings (Nettstedsinnstillinger).

- Trykk på Location (Lokasjon).

- Velg Don’t allow sites to see your location (Ikke la nettsteder se posisjonen din).

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPNs kundestøtte for å få hjelp.